Rökt get med mjuk getfärskost och pepparrotscrème

6

Du behöver

  • rökt get, eller annat rökt kött t.ex. ren
  • färsk getost
  • 0,5 dl majonnäs (se recept nedan)
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 3 msk finhackad rödlök
  • salt och peppar
  • Majonnäs:
  • 1 äggula
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vatten
  • 1,5 dl olja (med neutral smak, t.ex. rapsolja)

Gör så här

  1. Skär getköttet i strimlor och getosten i stavar.
  2. Rör ihop majonnäs, pepparrot och rödlök, smaksätt med salt och peppar. Klicka på röran på bitar av hårt tunnbröd. Lägg sedan det rökta köttet och osten på toppen.
  3. Majonnäs:
  4. Se till att alla ingredienser har samma temperatur. Vispa äggulan lite i en rundbottnad bunke. Tillsätt senap, salt och vatten. Tillsätt rumsvarm olja droppvis under omrörning.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept