Magnus kroppkaka

4

Du behöver

  • 600 g rå potatis, mjölig t.ex. mandelpotatis
  • 150 g kokt, skalad potatis, mjölig t.ex. mandelpotatis
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 0,5 tsk mald kryddpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Tärna fläsket, skala och hacka löken. Stek fläsk och lök tills de fått färg tillsammans med kryddpeppar.
  2. Skala och riv den råa potatisen och pressa ur vattnet. Riv den kokta potatisen. Blanda de två potatisarna med salt och lite vetemjöl i taget tills det är en deg som precis inte kladdar. Rulla till en boll, stor som en golfboll och gör en grop. Fyll med fläsket och löken och jobba över degen. Lägg ner bollarna försiktigt i sjudande, lättsaltat vatten, en i taget så att de får sjuda lite innan nästa går i (så de inte kladda ihop). Sjud 15-20 minuter.
  3. Testa gärna med andra fyllningar som t.ex. rökt fisk och purjolök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept