Bästa matens korv med pepparrotssås

4

Du behöver

  • 600 g fläskfärs
  • 100 g tärnat bacon
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • hackade örter (gräslök, persilja och timjan)
  • 0,5 tsk salt
  • Pepparrotssås:
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk kycklingfond
  • salt och peppar
  • 3 msk riven färsk pepparrot

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Rulla ut värmetålig plastfilm och klicka i lagom med färs till en korv. Rulla hårt och snurra ändarna till en korv.
  2. Fortsätt tills du fått 8 korvar. Lägg korvarna i en vattenfylld ugnssäker form.
  3. Se till att vattnet täcker korvarna.
  4. Tillaga i ugnen på 125° i ca 40 minuter.
  5. Smält smöret till såsen i en kastrull. Tillsätt vetemjölet och vispa så att det inte är några klumpar.
  6. Tillsätt crème fraiche, mjölk och kycklingfond, låt koka ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Precis innan servering vänds pepparroten ner i såsen. Servera såsen till korven.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept