Kycklingfilé med pumpa och örtsås

Du behöver

  • 200 g pumpa
  • 200 g sötpotatis
  • 200 g rotselleri
  • 2 l vatten, till kokning
  • lite smör till stekning
  • salt och peppar efter smak
  • Örtsås:
  • 0,5 l kycklingbuljong (2 msk kycklingfond utspädd i 0,5 l vatten)
  • 2 dl plockad bladpersilja
  • 2 dl plockad basilika
  • 1 dl plockad dragon
  • 100 g smör
  • salt och peppar efter smak
  • 0,5 st pressad citron
  • Kyckling:
  • 4 st kycklingfiléer
  • smör till stekning
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Skala grönsakerna och skär dem i ca 1,5-cm kuber. Koka dem med lite salt tills de är mjuka, ca 15 min. Vid servering: Stek dem hastigt i lite smör och smaksätt med salt och peppar.
  2. Örtsås: Koka upp kycklingbuljongen. Mixa i matberedare tillsammans med örterna i ca 4-5 min. Sila den så den blir slät. Tillsätt smöret, citronen, salt och peppar och mixa igen.
  3. Kyckling: Stek kycklingfiléerna på båda sidor tills de får fin färg, salta och peppra. Kör dem sedan i ugnen på 175 grader i ca 6 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept