Höstsoppa med äppel-och pumpakaka

4

Du behöver

Soppa:

  • 2 st äpplen
  • 2 st päron
  • 4 st plommon
  • 1 dl sockerlag
  • 0,5 dl citronjuice

Äppel-och pumpakaka:

  • 4 st smörade och mjölade portionsformar
  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm kanel
  • 150 g brynt smör
  • 0,5 st äpple, i små tärningar
  • 1 dl pumpakött, i små tärningar
  • 1 dl valnötter, grovhackade

Gör så här

  1. Soppa: Skala frukterna och skär ut kärnorna. Hacka. Mixa allt i en matberedaretillsammans med citronjuice och sockerlag (1 dl vatten och 1 dl socker kokas ihop, reduceras till ca 1 dl vätska).
  2. Äppel- och pumpakaka: Vispa ägg och socker fluffigt. Bryn smöret. Vänd ner resten av ingredienserna i ägg- och sockervispet. Avsluta med smöret och fyll formarna. Grädda i ugn på 175 grader i ca 15 min.
  3. Servera soppan med äppel- och pumpakakan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept