Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

2

Du behöver

  • 2 st humrar
  • 200 g pumpa
  • olivolja
  • smör
  • 1 dl vitt vin
  • lite citronsaft
  • 0,5 st apelsin, skal och lite saft
  • 1 st vaniljstång
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • salt
  • peppar
  • 3 dl hönsbuljong

Gör så här

  1. Stycka och stek hummern i olivolja.
  2. Vaniljbräserad pumpa:
  3. Skala och tärna pumpan. Stek i smör, tillsätt vanilj, rosmarin och apelsinskal. Tillsätt apelsinsaft och låt koka in. Salta och peppra.
  4. Sås:
  5. Häll hummerrens, vin och hönsbuljong i en kastrull. Låt koka ca en kvart. Sila såsen. Tillsätt smör och värm på lite till. Smaka av med citronsaft.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept