Danska Limfjordsostron

2

Du behöver

  • ostron, 2/person (alt 4 Bretagneostron)
  • 0,5 st schalottenlök, finhackad
  • smör
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • timjan
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 st liten fänkål
  • olivolja
  • pastis
  • dragon
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Öppna ostronen, pochera i sin egen saft.
  2. Sås:
  3. Stek schalottenlök tills den blir genomskinlig. Tillsätt vitlök, timjan och vitt vin. Låt koka in lite. Tillsätt grädde och koka upp. Ostronspadet tillsättes precis innan servering. Skumma upp såsen med en stavmixer.
  4. Syltad fänkål:
  5. Skär fänkålen fint, tvärs emot fibrerna. Fräs i olivolja, krydda med salt och peppar. Tillsätt pastis och dragon och låt koka in.
  6. Servera i ostronskalen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept