Anka med kastanjer och syltad kvittenfrukt

4

Du behöver

  • kastanjer
  • 3 st kvittenfrukter, alt äpple eller päron
  • potatis
  • 1 st stor schalottenlök, finhackad
  • 2 dl kalvfond
  • 2 dl Banuyls
  • timjan
  • 1 st salladslök, finhackad
  • Sockerlag:
  • 60 g socker
  • 0,5 st citron
  • 10 st svartpepparkorn
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Stycka ankan. Bryn i het panna med lite fett. Bröstet steks färdigt i ugn, 180 grader i ca 12 min, tills köttet är rosa.
  2. Hacka skrovet fint. Bryn tillsammans med schalottenlök och timjan. Tillsätt Banuyls, kalvfond och anklåren. Låt bräsera ca 1 halvtimme.
  3. Tag upp låren och sila såsen.
  4. Syltad kvittenfrukt:
  5. Skala och skär i 4 delar. Sylta i sockerlagen. Sjud ca 15 min.
  6. Potatis:
  7. Skär potatisen i rektanglar. Stek gyllene i lite fett tillsammans med salladslök och timjan. Tillsätt lite vatten. Sjud tills löken är mjuk.
  8. Kastanjer:
  9. Skär kryss i kastanjerna. Baka på saltbädd i 200 grader. Skala och tillsätt löken och potatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept