Smörkokta havskräftor med vanilj, vitsparris och rostad malt

4

Du behöver

  • 8 st skalade havskräftstjärtar
  • 3 msk nolly prat
  • 2 msk vitvin
  • 3 msk smör
  • 1 knivsudd kummin

Sparris

  • 8 st vit sparris
  • 2 msk spritärtor eller bondbönor
  • 0,33 st skalad gurka
  • 1 st citron
  • 0,5 st delad och urskrapad vaniljstång
  • 2 msk brynt smör
  • 0,5 krm salt

Rostad malt

  • 50 g kavring
  • 1 cl maltessens
  • 1 msk finhackade hasselnötter

Garnering

  • blandade örter

Gör så här

  1. Havskräftor: Sjud upp vin, nolly prat, kummin och smör. Dra av från värmen och lägg i kräftorna i 4 minuter. Låt vara ljumna i mitten.
  2. Sparris: Skala sparris och skiva tunt på längden. Riv skalet och pressa saften från citron. Marinera sparrisen i citron ca 8 minuter. Hyvla gurkan på längden med osthyvel. Blanda bryn smör, citronjuice, 4 msk spad från havskräftorna och vaniljfrö. Smaksätt med salt och lägg i spritärtorna.
  3. Riv brödet på fina sidan på rivjärnet. Rosta i en het stekpanna i 2 minuter, tillsätt malt och hasselnötter.
  4. Garnera med örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept