Svampbakad pärlhöna

Du behöver

  • 450 g pärlhöna
  • 2 msk smör
  • 100 g finmald pärlhöna
  • 30 g torkad svamp (murklor, kantareller)
  • 1 msk smör
  • 0,5 schalottenlök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 kvistar timjan, finhackad
  • 80 g grädde
  • 1 tsk salt
  • 4 varv svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs svamp, lök i smör utan att få färg. Ställ kallt och krydda med salt och peppar.
  2. Mixa pärlhöna, svamp och timjan slät. Tillsätt grädden och salt och peppar försiktigt.
  3. Varva färs och pärlhöna på plastfilm. Rulla in som tjock korv. Rulla sist in i aluminiumfolie.
  4. Baka klar ånga eller i sjudande vatten till innertemperatur 68 grader. Ta bort folie och plastfilm, bryn runt om i smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept