Svampsås

25 min
4
Från Nyhetsmorgon

Den här mustiga svampsåsen får en lite "hemlig" smak av tryffeloljan.

15 november 2007
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 200 g champinjoner
  • 20 g karljohansvamp, torkad
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk rött portvin
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk tryffelolja

Gör så här

  1. Putsa chaminjonerna och skala löken och riv allt på rivjärn. Lägg i en kastrull och koka med buljongen och portvinet i cirka 15 minuter. Tillsätt grädde på slutet.
  2. Sila och smaksätt med salt, peppar, vinäger och tryffelolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept