Havskräftor med sallad på sparris, rädisor och krasse

Havskräftor med sallad på sparris, rädisor och krasse
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Havskräftor med sallad på sparris, rädisor och krasse

Av: Magnus Lindström

Från: Köket

11 ingredienser

20 min

En enkel men lite lyxig rätt som går snabbt att göra.

Ingredienser

portioner
  • 12 havskräfta
  • 2 dl skaldjursbuljong
  • 1 dl smör
  • 1 bit ingefära (liten)
  • 0,75 chilifrukt
  • 2 citrongräs
  • 1 limefrukt

Sallad:

  • 8 gröna sparrisar
  • 4 rädisor
  • 1 knippe krasse
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Koka upp skaldjursbuljongen tillsammans med smör och tillsätt resten av kryddorna.
  2. Dra av buljongen från värmen och lägg i havskräftorna.
  3. Låt havskräftorna ligga och dra i 4-5 minuter.
  4. Skala och koka sparrisen två minuter i saltat vatten.
  5. Kyl ner sparrisen i isvatten och skär dem i små slantar.
  6. Skiva rädisorna.
  7. Fräs sparrisen i en gryta eller panna med smör och vänd i rädisorna. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  8. Fiska upp kräftorna och servera dem tillsammans med salladen.