Havskräftor med sallad på sparris, rädisor och krasse

20 min
4
Havskräftor med sallad på sparris, rädisor och krasse
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
20 min
4

Du behöver

  • 12 st havskräftor
  • 2 dl skaldjursbuljong
  • 1 dl smör
  • 1 bit ingefära, liten
  • 0,75 st chili
  • 2 st citrongräs
  • 1 st lime

Sallad:

  • 8 st grön sparris
  • 4 st rädisor
  • 1 knippe krasse
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Koka upp skaldjursbuljongen tillsammans med smör och tillsätt resten av kryddorna.
  2. Dra av buljongen från värmen och lägg i havskräftorna.
  3. Låt havskräftorna ligga och dra i 4-5 minuter.
  4. Skala och koka sparrisen två minuter i saltat vatten.
  5. Kyl ner sparrisen i isvatten och skär dem i små slantar.
  6. Skiva rädisorna.
  7. Fräs sparrisen i en gryta eller panna med smör och vänd i rädisorna. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  8. Fiska upp kräftorna och servera dem tillsammans med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept