Smörgåsbord med kvibille, laxrullar, havskräfta och salsa

Du behöver

Kvibille:

  • 100 g Kvibille
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk creme fraiche
  • 1 blad gelatinblad
  • 4 skivor kavring
  • Lax:
  • 200 g gravlax
  • 1 msk grovsenap
  • 2 kvistar dill

Gurka och äppelsalsa:

  • 100 g gurka, skalad
  • 1 st äppel, skalat
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1 dillkvist

Havskräfta med jordärtskockscreme:

  • 4 st havskräfta
  • 2 dl skaldjursbuljong
  • 100 g jordärtskocka, skalad
  • 2 msk grädde

Gör så här

  1. Kvibille:
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Mixa ost, mjölk och creme fraiche slät.
  3. Krama ur gelatinbladet och smält i mikro. Rör försiktigt i ostcremen och låt stelna i en lämplig form.
  4. Lägg kavring på toppen och botten av cremen, skär i skivor.
  5. Lax:
  6. Blanda senap och dill.
  7. Skär ett snitt på längden och fyll laxen med senap och dill.
  8. Rulla ihop som rulltårta och skär i skivor.
  9. Gurka och äppelsalsa:
  10. Skär bort kärnhuset på äppel och gurka. Skär i fina tärningar och blanda med citronjuice och olja.
  11. Smaksätt med salt, peppar och hackad dill.
  12. Havskräfta med jordärtskockscreme:
  13. Koka jordärtskocka mjuka i lättsaltat vatten. slå av vattnet och ånga av på spiskanten.
  14. Mixa slät med varm grädde och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept