Sesamlax med grönsaker och nudlar

4

Du behöver

  • 600 g laxfilé i bit
  • 2 tsk sesamfrön
  • 1 krm sesamolja till stekning
  • 1 krm olivolja till stekning
  • 1,5 broccolihuvud
  • 2 salladslökar
  • 8 rädisor
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1,5 avocado
  • 1 mango
  • 1 lime
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk sweetchilisås
  • 6 dl kokta nudlar
  • 1 knippa koriander
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär laxen i fina kuber, ca 4x4x4 cm. Krydda runt om med salt och svartpeppar och strö över sesamfrön. Blanda ihop sesamoljan och olivoljan och värm oljeblandningen i en stekpanna. Stek laxkuberna i oljan. Akta så att inte sesamfröna bränns. Håll laxen varm.
  2. Dela broccolin i buketter och skiva salladslöken. Skär rädisorna i bitar. Skala och finhacka ingefäran. Ta bort skalet på avocadon och skär frukten i grova bitar.
  3. Koka broccolin mjuk i saltat vatten. Ta upp den med hålslev och låt rinna av.
  4. Pressa ner all saft ur limefrukten i en kastrull. Häll också i sojan och chilisåsen. Dela mangon i bitar och blanda ner i såsen. Tillsätt också ingefärshacket och broccolin. Tillsätt nudlarna och resten av grönsakerna. Värm grytan. Finhacka koriandern och ha ner den sist.
  5. Servera nudlarna och grönsakerna på en tallrik med laxkuberna ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept