Rödvinsbräserad lammbringa med Friterad getostpotatis

7

Du behöver

Rödvinsbräserad lammbringa:

  • 400 g lammbringa
  • 2 msk klarat smör
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0,5 King Solo vitlök, finhackad
  • 2 dl rött vin
  • 8 dl lammfond
  • 1 bouquet garni (citrontimjan, rosmarin och lagerblad)
  • 1 röd tomat, i bitar
  • arrowrot
  • salt och svartpeppar

Friterad getostpotatis:

  • 300 g mandelpotatis, skalad
  • 4 msk mjölk
  • 3 msk matlagningsyoghurt
  • 50 g getost, skalad och riven
  • salt och peppar
  • 2 körsbärspotatis
  • 1 ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Dela bringan i sju lika stora bitar. Bryn i smör med lök och vitlök, tillsätt vin, lammfond och bouquet garni.
  2. Koka i tryckkokare ca 25 minuter, tills köttet är ordentligt kokt, sila. Koka buljongen med tomat till god smak och red med arrowrot.
  3. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Servera lammbringan med såsen samt smålöken från lammryggen.
  5. Koka mandelpotatisen mjuk, låt ånga av på spiskanten. Passera potatisen och montera i varm mjölk och yoghurt, smaka av med getost, salt och peppar. Skala och koka körsbärspotatisen mjuk. Gröpa ur små hål med kuljärn och fyll med puré. Lägg på ett lock
  6. Av potatis och panera i uppvispat ägg och panko ströbröd.
  7. Vid servering: Fritera i 180º varm olja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept