Öppen omelett

4

Du behöver

  • 500 g bacon
  • 300 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 3 ägg
  • 4 msk grädde
  • 3 kvistar persilja
  • 1 kvist timjan
  • 8 st små kvisttomater
  • 1 msk smör till stekning
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla baconskivorna. Fräs strimlorna i varm panna till fettet släpper och baconet är knaprigt.
  2. Skär ner champinjonerna i bitar. Skiva rödlöken fint. Blanda ner svamp och lök och stek i baconpannan. Salta försiktigt och peppra.
  3. Knäck äggen i en bunke. Häll i grädden. Salta och peppra. Vispa ihop smeten lätt.
  4. Låt bacon-lök-svampfräset rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg smör i stekpannan och häll i omelettsmeten. Rör lätt med en gaffel.
  6. Grovhacka örterna. Dela tomaterna i klyftor.
  7. Lägg på baconfyllningen, tomaterna och örterna. Salta och peppra.
  8. Servera direkt ur pannan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept