Magnus Thaikyckling

4

Du behöver

  • 600 g kycklingbröstfiléer
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 morötter
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 2 salladslökar
  • 3 citrongrässtrån
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk curry
  • 1 msk spiskummin
  • 1 lime
  • 2 dl späd bladspenat
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Krydda runt om med spiskummin, salt och peppar. Stek bitarna i smör så att de får en fin yta. Stek ev klart i ugn.
  2. Skala och skär ner moroten i långa bitar. Strimla lök och salladslök. Tärna äpplet. Banka citrongräset så att smakerna kommer fram.
  3. Fräs gul lök och morötter mjuka i lite smör i en gryta. Ha i citrongräs. Dela chilin. Ta bort kärnorna och de vita ”innervägarna”. Finhacka frukten mycket noga med vass kniv. Ha ner chilihacket i grytan. Häll i kokosmjölk och vatten och krydda med curry och spiskummin. Koka till simmig konsistens. Tillsätt kycklingen, äpplet och salladslöken. Pressa saften ur limen och ha ner i grytan. Salta och peppra. Plocka bort citrongräset och blanda i spenaten precis i samband med serveringen.
  4. Servera gärna ett gott ris till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept