Kycklingkorv med blomkålpuré och kryddkokta katrinplommon

7

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • 100 g kycklinglever
  • 1 msk smör
  • 4 msk rött portvin
  • 100 g kycklinglårfiléer
  • 100 g kycklinglårfilé´, mald
  • 10 gram bladpersilja
  • 2 kvistar färsk citrontimjan
  • 20 cm svinfjälster, grov
  • 100 g katrinplommon
  • 3 msk rött vin
  • 2 msk rött portvin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 kryddpepparkorn
  • 2 svartpepparkorn
  • 1 kryddnejlika
  • 1 lagerblad
  • salt

Gör så här

  1. Kycklingkorv:
  2. Skala och finhacka löken och dela levern i mindre bitar. Bryn i smör och glasera av med portvin, ställ i kyl. Skär lårköttet i tärningar och blanda
  3. Med mald kyckling, krydda med salt. Vänd i lever, portvin och lök samt ev. vatten för att få en smidig korvsmet. Finhacka och tillsätt örterna i
  4. Korvsmeten. Fördela smeten i fjälster och knyt till korvar, ånga av i ugn, 70º ånga, 8 minuter. Vid servering: Stek i smör till fin färg.
  5. Kryddkokta katrinplommon:
  6. Koka ihop katrinplommon med övriga ingredienser till god smak. Smaka av med salt och ev. mer vinäger. Blomkålspuré 200 g plockad blomkål 2
  7. Msk crème fraiche 2 msk vispgrädde salt och peppar Koka blomkålen mjuk i saltat vatten. Ånga av på spiskanten och mixa med crème fraiche
  8. Och grädde. Smaksätt med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept