Fiskfilé med basilikasmörsås

4

Du behöver

  • 4 st fina fiskfiléer á ca 180 gram, tex torsk, kolja eller bleka
  • 1 dl vitt vin
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 150 g smör
  • 1 kruka basilika
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak
  • Broccoli, färsk, 75-100 g/person
  • Anyapotatis, ca 200 g/person

Gör så här

  1. Fisk
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form.
  3. Lägg lite salt och vitpeppar i botten.
  4. Rulla ihop filéerna.
  5. Lägg dem i formen och salta och peppra efter tycke och smak.
  6. Häll över vinet och täck formen med aluminiumfolie.
  7. In i ugnen, det tar ca 15 minuter. Kontrollera med termometer, när kärntemperaturen är 50 grader är fisken klar.
  8. Sås
    Smält smöret och blanda i crème fraichen.
  9. Värm till ca 85 grader.
  10. Mixa med stavmixer till en krämig och slät konsistens.
  11. Klippa av basilikan och mixa ner den i såsen.
  12. Smaka av med salt och peppar.
  13. Tillbehör
    Koka broccolin och potatisen var för sig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept