Måns Herngrens korvstoppning

Det är roligt och lite meckigt att göra korv. Här Måns Herngrens variant på Tryffel- och trattkantarellkorv.

8 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg blandfärs (70/30 nöt/fläsk)
  • 2,5 dl grädde (OBS! Riktig grädde, inget light-tjafs!)
  • 1 st äggula
  • 2 st scharlottenlökar, finhackade
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk mald svart peppar
  • 2 tsk salt (tryffelsalt om möjligt)
  • 2 msk vit tryffelolja
  • 1 dl torkade trattkantareller, blötlagda alt 2 dl färska trattkantareller
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 7 m fårfjälster (finns i välsorterade charkar och saluhallar)

Gör så här

  1. Finhacka kantarellerna och stek med löken på svag värme. Ställ åt sidan och låt svalna. Blanda väl köttfärs, grädde, äggula, kryddor, bladpersilja, tryffelolja och den finhackade svampblandningen. Smaka av med ev. mer salt och peppar. Stoppa smeten i fårfjälster och låt korven vila i kylskåp ett par timmar. Stek korven på medelvärme (tryffel är värmekänslig!)
  2. Garnera gärna med ett par hela trattkantareller, bladpersilja och stänk av tryffelolja. Passar fint till en krämig risotto med parmesan.
  3. P.S. Gör gärna mycket korv när du ändå har assistenten framme. Den går utmärkt att frysa in före stekning. D.S.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept