Romkruka

Från Nyhetsmorgon

Obs! Detta recept är ett "långkok", det ska stå i cirka 2-3 månader innan det är klart.

21 september 2009
Visa mer

Du behöver

  • 100 g blandade bär
  • 90 g råsocker
  • 1 dl ljus rom
  • 0,5 st vaniljstång
  • lite kanel

Gör så här

  1. Rensa bären men skölj dem inte. Varva bär och socker i en väl rengjord burk. Häll på rom så att det täcker bären
  2. Förslut ordentligt.
  3. Förvara burken mörkt och svalt. Låt romkrukan stå och mogna, gärna 2-3 månader, bären blir bara godare med tiden.
  4. Fyll gärna på burken vartefter bären mognar eller äts. Tillsätt även då lika mängd bär och socker och häll på mer rom om det behövs.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept