Smulpaj på trädgårdens bär och frukter

35 min
6
Smulpaj på trädgårdens bär och frukter
Foto: Fredrik Sandin Carlson
35 min
6

Du behöver

  • 6 dl blandade bär och frukter
  • 1 msk maizena
  • 2 msk socker till bären
  • 100 gr smör
  • 100 gr mjöl
  • 100 gr socker till degen
  • 100 gr mandelmjöl eller riven kokos
  • 1 st citron
  • 1 tsk malen kanel, kardemumma eller riven ingefära

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och torka citronen och riv av skalet. Blanda mandelmjölet, sockret och mjölet i en bunke. Lägg ner citronskalet och tillsätt kryddan.
  2. Skär smöret i små kuber och blanda med mjölblandningen med hjälp av händerna. Det ska bli en grynig massa med smulor, så arbeta inte för länge, då blir det en deg istället.
  3. Blanda två matskedar socker med en matsked maizena. Lägg bären i en pajform och strö över lite av sockerblandningen.
  4. Lägg sedan smulorna ovanpå bären rikligt och ställ in i ugnen för att baka i cirka 20-25 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept