Magnus Johanssons knäckebröd

Du behöver

Fördeg

  • 200 g mjölk
  • 5 g honung
  • 5 g jäst
  • 100 g rågmjöl, fint
  • 100 g grahamsmjöl, fint
  • 100 g grahamsmjöl, fint
  • 10 g salt

Gör så här

  1. Fördeg
    Blanda först fördegen.
  2. Låt vila 45 minuter.
  3. Fortsättning
    Tillsätt sedan resten av grahamsmjölet och arbeta samman väl.
  4. Låt sedan vila 60 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Kavla sedan ut degen så tunn som möjligt i grahamsmjöl och lite salt.
  7. Baka sedan gyllenbruna. Bröden ska fortfarande vara mjuka.
  8. Låt sedan torka över natten, ovanpå ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept