Tarte med mandel, jordgubbar och citron- och jordgubbsmaräng

Du behöver

Botten

  • 500 g mandelmassa
  • 250 g brynt smör
  • 0,5 st citron, rasp
  • 5 st ägg, hela, rumstempererade

Citron/jordgubbsmaräng

  • 75 g äggvita
  • 80 g socker
  • 20 g jordgubbar, hela
  • 10 g citronsaft + rasp av 0.5 st citron
  • 0,5 l jordgubbar

Gör så här

  1. Botten
    Bryn smöret gyllenbrunt och sila igenom finmaskig sil låt svalna och ställ i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Lös upp mandelmassan i en blandare med smöret lite i taget så inga klumpar bildas.
  3. Tillsätt citronraspet.
  4. Tillsätt de hela äggen ett i sänder, så att massan blandas väl.
  5. Fyll massan i en tårtring (ca 2 cm hög) och lägg i några hela jordgubbar och baka ca 25 minuter i 180 grader.
  6. Låt svalna.
  7. Rensa jordgubbarna och skiva tunt och fördela över botten.
  8. Citron/jordgubbsmaräng
    Vispa sedan äggvita och socker till en maräng med citronsaften.
  9. Tillsätt sedan hela jordgubbarna och låt vispa ca 10 minuter till så marängen är luftig tillsätt då citronraspet.
  10. Toppa sedan tarten med marängen och grilla den i ugnen 230 grader övervärme och servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept