Ostsufflé

30 min
4
Ostsufflé
Foto: Fredrik sandin carlsson
Från Nyhetsmorgon

En härlig suffle att servera till kokta grönsaker. Fungerar både som huvudrätt för 4 personer eller som förrätt för 8 personer.

19 augusti 2008
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 20 g smör
  • 30 g vetemjöl
  • 125 g mjölk
  • 40 g ost
  • 3 st äggulor
  • 0,25 dl calvados
  • 2 tsk salt
  • 2 g vitpeppar
  • 3 st äggvitor
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Smält smöret i en panna.
  3. Häll i mjöl och gör en bottenredning, rör om ordentligt.
  4. Värm på mjölken och slå den över smeten.
  5. Koka så smeten börjar släppa från kanterna. Tag kastrullen från spisen.
  6. Tillsätt ost och rör tills den smälter.
  7. Tillsätt äggulor, calvados och krydda med salt och peppar. Krydda lite mer än vanligt, eftersom äggvitan i marängen späder ut smaken (prova gärna med lite muskot i också).
  8. Vispa äggvita och citronsaft till en maräng. Blanda en tredjedel av marängen i den varma ostmassan först och vänd sedan ned resten av marängen.
  9. Bakas i smorda formar i cirka 8 minuter. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept