Jordgubbs- och rabarbermarmelad

Magnus Johansson 4 juni 2009
Jordgubbs- och rabarbermarmelad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

En otroligt snabblagad marmelad gjord på jordgubbar och rabarber.

4 juni 2009
Visa mer
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 250 gr jordgubbar
  • 250 gr rabarber
  • saft av 1/2 citron
  • 375 gr socker

Gör så här

  1. Kokas i ca 15 minuter under omrörning så sylten börjar stänka kraftigt (ca 102 grader med termometer).
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Nyhetsmorgon

Det här är var nog det lyxigaste jag visste när jag var liten. Men då med lövbiff. Mina föräldrar äter det här än idag men jag fick nog. Jag bytte ut lövbiffen mot en frasig pankopanerad aubergine istället. Jag brukar aldrig vattna ur auberginen för det tar extra tid, men hinner du så går det utmärkt att göra det. Det går lika bra att panera zucchini! Såsen är min mammas recept. En snabb bea. Så sjukt god. Hinner du inte göra såsen, eller vill du helt enkelt inte, går det utmärkt med köpebea. /Siri
  • 45 m
Visa alla recept från Nyhetsmorgon