Brandy bread and butter pudding

Från Nyhetsmorgon

Gör en Brandy bread and butter pudding på bröd som blivit över.

Denna rätt serveras ofta med vanilj/brandy sås men personligen tycker jag att det är lite kaka på kaka. Men valet står er fritt.

9 september 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 25 g osaltat smör till formarna
  • 50 g russin, gula
  • 100 g smör, osaltat
  • 3 skivor bröd
  • 300 g mjölk
  • 60 g socker
  • 0,5 st vaniljstång
  • 0,5 st citron
  • 125 g ägg
  • 25 g brandy

Gör så här

  1. Smörj små portionsformar med hjälp av en pensel.
  2. Lägg russinen i rikligt med vatten och låt svälla i ca 45 minuter. Vattnet ska sedan silas bort.
  3. Skär bort kanterna på brödet.
  4. Smält smöret och dela brödskivorna i 6 bitar.
  5. Doppa sedan brödbitarna i smöret och lägg i formarna.
  6. Skrapa ur fröna ur den halva vaniljstången.
  7. Koka upp mjölk, socker, citronrasp och frön plus skal från vaniljstången.
  8. Låt svalna.
  9. Tillsätt de lätt vispade äggen och brandyn.
  10. Sila bort vattnet från russinen och lägg dem i formarna.
  11. Häll mjölkblandningen över och låt stå i 2 timmar innan bakning.
  12. Sätt igång ugnen på 140 grader i varmluft, baka i ca 60 minuter så det är gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept