Papillote med jordgubbar, rabarber, fläder

Papillote med jordgubbar, rabarber, fläder samt en gräddfil med citron och vanilj.

Citronverbena
Citronverbena är en intensivt citrondoftande ört.

Se Magnus baka i TV4 play.



24 juni 2010

Du behöver

Papilotte

  • 375 g jordgubbar, rabarber, fläder
  • 0,1 st vaniljstång (dvs lite av fröna)
  • 35 g råsocker
  • 2 st stjärnanis
  • 6 st citronverbena

Gräddfilstopping

  • 75 g gräddfil
  • 40 g florocker
  • 5 g citronsaft
  • 0,1 st vaniljstång (dvs lite rasp)

Gör så här

  1. Papilotte
    Gör ett foliepaket med alla ingredienserna i paketet.
  2. Lägg paketet i ugnen på 200 grader.
  3. Har ni inte ugn går det bra på spisen eller på grillen.
  4. Bakas ca 25 minuter.
  5. Öppna paketet och serveras med gräddfil.
  6. Gräddfilstopping med citron och vanilj
    Blanda gräddfil och citronsaft.
  7. Tillsätt florsocker och skrapet ur vaniljstången.
  8. "Smält" sedan eventuellt med mer citronsaft.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept