Paj på svenska äpplen i glas

Från Nyhetsmorgon

Paj på svenska äpplen med choklad- och havrecrumble på toppen. Servars i glas.

Receptet är beräknat för 6-8 personer.

I det här receptet hittar du Magnus

Vaniljsås

.

Cest/Zest
Zest är det yttre färgade skalet på citrusfrukter. Det avlägsnas lättast med hjälp av ett zestjärn, en mejsel för att få långa strimlor av fruktskal utan att få med det vita, bittra skalet på en citron eller lime.

Fler recept med svenska äpplen:

- Äppel- och smördegslåda på Transparant blanche


- Honungsbakade svenska äpplen med hasselnötter och mandelfyllning


27 augusti 2010
Visa mer

Du behöver

Smulor

  • 100 g smör, osaltat
  • 100 g strösocker
  • 100 g havregryn
  • 50 g mjöl
  • 25 g kakao
  • 2 g salt

Äppelkompott

  • 500 g äpplen, svenska
  • 100 g strösocker
  • 30 g ingefära, färsk
  • 0,5 st citron, saft och zest

Gör så här

  1. Smulor
    Blanda alla ingredienser utom kakaon väl.
  2. Tillsätt sedan kakao och blanda in den.
  3. Ställ in i kylen och låt stelna något.
  4. Häll sedan ut smulorna på en plåt och baka i ca 12 minuter i 190 grader.
  5. Äppelkompott
    Skala och tvätta äpplena.
  6. Skär i grova bitar.
  7. Riv ingefära och citronskal fint.
  8. Mosa det med sockret.
  9. Blanda sockret och äppelbitarna, blanda väl.
  10. Koka sedan till en mjuk kompott på medelvärme i ca 7-8 minuter. Äppelbitarna ska fortfarande ha lite "kärna".
  11. Vid servering
    Lägg upp kompotten i små glas och toppa med havrecrumble.
  12. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept