Clafouti med rabarber och kardemumma

4

Du behöver

  • 50 g mjölk
  • 50 g grädde
  • 20 g socker
  • 1 st ägg
  • Rasp av 1/10 citron
  • 0,1 st vaniljstång
  • 1 sticka glasrabarber
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk smör

Gör så här

  1. Koka upp vanilj, mjölk och grädde.
  2. Låt svalna.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt det.
  4. Skala rabarbern och skär en i 1 centimeter tjocka stavar.
  5. Fräs rabarbern, smör och kardemumma tillsammans.
  6. Lägg det sedan i ett glas.
  7. Slå mjölk- och gräddblandningen över.
  8. Baka i ugn, 100 grader, i ca 30 minuter beroende på storlek.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept