Vit chokladmoussebakelse med smultron

6

Du behöver

  • 100 g yoghurt
  • 100 g smultronpuré (mixade smultron)
  • 0,5 st gelatinblad
  • 1 dl socker
  • Chokladmousse:
  • 4 st gelatinblad
  • 100 g vit choklad
  • 200 g grädde
  • 500 g vispad grädde

Plommonkompott:

  • 100 g plommon
  • 4 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 1 st kanelstång

Gör så här

  1. Börja med smultronen: Lägg gelatinbladet i vatten tills det smält. Krama ur. Blanda yoghurt, smultronpuré och socker med det smälta gelatinet och ställ i frysen att stelna.
  2. Chokladmousse: Blötlägg gelatinbladen. Finhacka chokladen. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Krama ur gelatinbladen och lägg i smeten. Blanda väl och låt svalna till 40°. Vispa grädden och vänd ner.
  3. Plommonkompott: Dela plommonen i mindre bitar och tag bort kärnorna. Koka dem tillsammans med kanelstången i socker och vatten till kompott.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept