Pumpatarte

Du behöver

  • mördeg

Pumpafyllning

  • 400 g pumpapuré (skala och mixa pumpaköttet)
  • 100 g crème fraiche
  • 150 g muscovadosocker
  • 150 g pecannötter
  • 5 g salt
  • 2 st vaniljstänger från mexico
  • 10 g kanel
  • 3 g ingefära
  • 2 g kryddnejlika
  • 2 g stjärnanis
  • 100 g ägg
  • 40 g äggula
  • rivet skal av en apelsin och en citron
  • 20 g kakao
  • 6 cl mörk rom
  • 25 g maizena

Gör så här

  1. Mördeg
    Värm ugnen till 170 grader.
  2. Kavla ut mördeg 3 mm tjock och stick ut plattor något större än tårtringen.
  3. Fodra sedan tårtringen med mördegen.
  4. Pumpapuré
    Mixa muscavadosocker och pecannötterna till ett pulver, kör kryddorna i en kryddkvarn.
  5. Blanda alltsammans i en mixer till en smidig kräm.
  6. Fyll till ¾ delar i de fodrade ringarna.
  7. Lägg 4 pecannötter ovanpå
  8. Baka tills de är gyllenbruna, cirka 30 minuter i 1 tårtring.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept