Marängägg med chokladfyllning

Från Nyhetsmorgon

Marängägg med chokladfyllning som du smaksätter med det du har hemma till exempel nescafé, kardemumma eller kanel.

2 april 2010
Visa mer
10

Du behöver

Maräng

  • 100 g äggvita
  • 160 g socker

Chokladfyllning

  • 75 g grädde
  • 1 msk honung
  • 75 g mörk choklad ca 65 %

Gör så här

  1. Maräng
    Socker och äggvita vispas till en styv maräng.
  2. Dela marängen på 3 alternativt 4 och tillsätt karamellfärg eller ta vad du har till exempel nescafé, kardemumma eller kanel.
  3. Spritsa sedan upp som ägg på bakplåtspapper och baka i 90 grader till marängerna känns torra. Det tar ungefär 3 timmar.
  4. Chokladfyllning
    Hacka chokladen grovt.
  5. Koka upp grädde och honung.
  6. Häll över chokladen och blanda ihop väl med en visp.
  7. Låt stå i 3 timmar med plast över.
  8. Fyll äggen med chokladfyllningen och lägg upp på fat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept