Lemoncurd med lakritsmaräng och hallon

10

Du behöver

Lakritscrumble

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 50 g råsocker
  • 50 g mandelmjöl
  • 50 g vetemjöl
  • 1 st citron, raspet
  • 10 g lakritsgranulat

Lemoncurd

  • 75 g citronsaft (ca 0.75 dl)
  • 150 g socker (ca 1.5 dl socker)
  • 100 g smör (ca 1 dl)
  • 150 g ägg (ca 3 st)

Lakritsmaräng

  • 100 g äggvita
  • 140 g socker
  • 10 g lakritsgranulat

Serveras med

  • hallon, färska

Gör så här

  1. Lakritscrumble
    Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Blanda smör, socker, mandelmjöl, vetemjöl, rasp av 1 citron samt lakritsgranulat i en blandare. Degen ska fortfarande vara smulig.
  3. Häll ut på bakplåt med bakplåtspapper.
  4. Baka i ca 12-13 minuter så crumblen är gyllenbrun.
  5. Lemoncurd
    Häll citronsaft, socker, smör och hela ägg i en kastrull.
  6. Sätt på mellanvärme på spisen och vispa konstant till det börjar koka.
  7. Fyll sedan upp lite lemoncurd i glaset och varva med crumble och färska hallon. Fyll inte glasen helt fulla.
  8. Ställ sedan in i kylen.
  9. Lakritsmaräng
    Vispa sedan äggvita, socker och lakritsgranulat till en styv maräng
  10. Spritsa sedan lite lakritsmaräng på varje glas.
  11. Flammas lätt med en brännare.
  12. Låt dessa stå framme i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering.
  13. Servera med färska hallon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept