Lakrits/chokladkola

Från Nyhetsmorgon

Mums, en kola för lakritsälskare.

Receptet ger ca 40 kolor.

Kulprov gör du genom att du lägg en liten klutt kola i ett glas med iskallt vatten. Om kolan går att rulla till en kula så är den färdig att hälla upp.

Lakritsganulat eller salmiak
hittar du i olika kryddbodar på nätet och i din närmsta Pandurobutik. Hittar du inget i butiken kan du be personalen beställa hem.

Här kan du se Magnus laga julgodiset


21 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 185 g grädde
  • 225 g honung
  • 310 g mörk choklad 56 %, hackad
  • 125 g socker
  • 125 g glykos
  • 60 g vatten
  • 20 g lakritsganulat eller salmiak

Gör så här

  1. Koka alla ingredienserna under omrörning till 118 grader eller till kulprov.
  2. Häll ut i oljad plåt och låt kallna till nästa dag.
  3. Skär upp och rulla in i papper.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept