Krämig chokladtarte

Från Nyhetsmorgon

En härligt krämig chokladtarte med krispigt skal.

Receptet ger 10 portioner med formar som är ca 7 cm i diameter och ca 1,6 cm höga.

Här finns

Magnus grundrecept på mördeg

.

Passande tillbehör:
- Rabarber och jordgubbskompott smaksatt med citronverbena
- Hallonsås
- Mango/passionsås
- Chokladsås
- Maränger, choklad och vita

Citronverbena är en intensivt citrondoftande ört.

14 maj 2010
Visa mer

Du behöver

  • 150 g grädde
  • 50 g mjölk
  • 200 g 66 % choklad
  • 1 st ägg (60 g)
  • 1 sats mördeg (se grundrecept)

Gör så här

  1. Fodra tarterna med tunn mördeg (se grundrecept).
  2. Baka skalen lätt gyllenbruna. .
  3. Fyll sedan upp smeten full i tarteskalen .
  4. Baka i 150 grader ca 3-4 minuter, precis så chokladkrämen stannar till lite.
  5. Stäng av ugnen och låt stå kvar ca 3-4 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept