Karamelliserade mandlar i choklad

Du behöver

  • 200 g mandlar, hela rostade
  • 75 g socker
  • 25 g vatten
  • 25 g smör
  • 50 g ljus choklad

Gör så här

  1. Koka socker och vatten.
  2. Tillsätt mandlarna och rör i mandlarna hela tiden så sockret kristalliserar och blir helt vitt.
  3. Fortsätt bara blanda till mandlarna blir gyllenbruna och börja knäppa.
  4. Häll då direkt ut mandlarna på oljad plåt och plocka isär direkt. OBS det är varmt!!!
  5. Smält sedan chokladen och häll över 1/3.
  6. Rör om bland nötterna och ställ in i kyl.
  7. Häll i 1/3 smält ljus choklad till över allt och rör om.
  8. Sedan till sist sista 1/3 delen och rör om väl.
  9. In i kyl igen.
  10. Häll upp i skål och förvara dem på en säker plats så du får ha dem för dig själv till julafton, gott! Gott så det förslår.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept