Björnbär- och chokladsufflé

Du behöver

  • 150 g björnbärspuré
  • 0,5 st vaniljstång, endast fröna
  • 0,5 st stjärnanis
  • 125 g manjari choklad
  • 60 g äggulor, ca 3 st
  • 1,5 tsk maizena
  • 200 g äggvita
  • 40 g socker
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här

  1. Smörj espressokoppar med mjukt smör och socker.
  2. Koka puré, vaniljstång, stjärnanis, äggula och maizena till en fast kräm.
  3. Tillsätt den finhackade chokladen och blanda väl.
  4. Under tiden vispar du en maräng på äggvita, socker samt citronsaft.
  5. Marängen blandas ned i den varma chokladkrämen.
  6. Fyll upp kopparna fulla och bakas sedan i 190 grader 6-8 minuter
  7. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept