Du behöver

Chokladbiskvi:

  • 22 g äggvita
  • 7 g socker
  • 22 g mörk choklad
  • 5 g smör
  • Chokladmousse:
  • 140 g vit choklad
  • 70 g grädde
  • 35 g sockerlag
  • 30 g äggula
  • 340 g vispad grädde
  • 3 blad gelatin
  • Hallonsås:
  • 140 g hallonpuré
  • 50 g socker

Dekoration:

  • 12 st färska björnbär
  • 18 st färska hallon
  • ev chokladornament

Havtornspaj:

  • Mördeg:
  • 18 g socker
  • 36 g smör
  • 54 g mjöl

Kräm:

  • 55 g mandel
  • 55 g florsocker
  • 54 g smör
  • 110 g havtornspuré
  • 43 g äggula
  • 13 g potatismjöl
  • 32 g kirschwasser
  • Vaniljsås:
  • 100 g mjölk
  • 100 g grädde
  • 0,5 st vaniljstång
  • 2 st äggulor
  • 50 g socker

Åkerbärssorbet:

  • 320 g åkerbärspuré
  • 95 g socker
  • 0,5 st gelatinblad
  • 16 g honung

Chokladnougatine:

  • 180 g cassonade, rörsocker
  • 64 g mjölk
  • 64 g honung
  • 145 g smör
  • 180 g hackad mandel
  • 18 g kakao

Gör så här

  1. Börja med chokladbiskvin: Dela ägget, spar gulan. Vispa äggvita och socker till maräng. Smält choklad och smör tillsammans. Blanda samman det hela och spritsa eller klicka ut smeten på plåt. Baka i 175 grader i ca 6 min.
  2. Chokladmousse: Hacka den vita chokladen fint. Koka upp grädden och häll den över chokladen så att den smälter. Koka upp sockerlagen och häll den över äggulan under vispning. Fortsätt att vispa och värm tills det tjocknar (83 grader). Sila och fortsätt att vispa tills massan är kall.
  3. Vispa grädden. Blötlägg ev gelatinet (läs på förpackningen om den behöver blötläggas). Smält gelatinet och vispa ner det i äggmassan tillsammans med grädden. Tillsätt den smälta chokladen.
  4. Lägg chokladbiskvier i botten på trekantiga former. Ställ ett rör ovanpå. Spritsa chokladmoussen i formerna. Ställ i frysen.
  5. Blanda ingredienserna till hallonsåsen och ställ i kylskåp 3 tim.
  6. Före servering sprayas chokladmoussens yta med choklad (eller pudras med kakao) och hålet i chokladmo
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept