Tartar på exotiska frukter och vaniljris med lime och jordgubbskesella

4

Du behöver

  • 50 g aborioris
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk salt
  • 1 msk florsocker
  • 1 mango
  • 2 kiwifrukter
  • 2 passionsfrukter
  • 1 papaya
  • 1 knippe mynta
  • 1 dl lime och jordgubbskesella
  • socker

Gör så här

  1. Häll ris, mjölk och 1/2 vaniljstång och salt i en kastrull.
  2. Låt sedan sjuda på låg värme tills riset är al dente.
  3. Koka riset al dente, tillsätt kokosmjölken och florsockret. Blanda väl. Låt sedan koka något minut till så riset är riktigt klart. Fast fortfarande al dente.
  4. Skala och skär upp frukten i kuber.
  5. Ta ca 1/4 av mangon och mixa det med papaya, lite vatten och lite socker till en sås.
  6. Om ni har en ring i plast eller rostfritt, så kan ni använda den till upplägget (en kaffekopp går också bra). Fyll till hälften med vaniljriset, lite finhackad mynta och toppa därefter med fruktblandningen.
  7. Forma ett ägg av kesella med hjälp av en sked som doppas i varmt vatten. Avsluta med mynta på toppen som dekoration.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept