Tagliatelle på crêpes med papaya

Du behöver

  • 1 papaya, skalad och skuren i kuber

Crêpes:

  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1,5 msk socker
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk grädde
  • 2 hela ägg
  • 2 äggulor
  • rasp av 1 citron
  • Karamellsås:
  • 100 g socker
  • 25 g apelsinsaft
  • 25 g vatten
  • 0,5 vaniljstång
  • saften av 1 apelsin

Gör så här

  1. Crêpes:
  2. Blanda alla ingredienserna – börja med att lösa upp mjölken i mjölet så det inte blir några klumpar och tillsätt sedan de övriga. Låt svälla ca 1 timme (gärna över natten).
  3. Stek smeten till crêpes – mycket tunna. Låt dem sedan svalna.
  4. Vik crêpsen på fyra och skär så att långa strimlor bildas.
  5. Lägg upp crêpes-tagliatelle på tallriken med papayafrukt och häll sås över.
  6. Karamellsås:
  7. Dela och gröp ur vaniljstång.
  8. Koka ihop socker, apelsinsaft, vatten och vaniljstång (använd både "stång" och "urgröp") till en gyllenbrun sås.
  9. Lös sedan upp med saften av 1 apelsin. Rör om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept