Raggmunk på äpple och potatis med apelsin-crème fraiche och lingonkaviar

5

Du behöver

Lingonkaviar:

  • 50 g lingon + 40 g socker
  • 125 g hela lingon

Vanilj och apelsin-crème fraiche:

  • 1 dl crème fraiche (34 %)
  • rasp av 1 apelsin
  • skrapet av 0.5 vaniljstång
  • 1 msk florsocker

Raggmunk:

  • 230 g /ca 1 stort, grönt äpple, grovt rivet
  • 55 g /ca 1, potatis av fast sort, grovt riven
  • 50 g mandelmjöl
  • 5 g salt
  • 40 g vispgrädde
  • 100 g /ca 2 hela ägg, lätt uppvispade
  • 40 g /ca 2 äggulor
  • 10 g mjöl

Gör så här

  1. Lingonkaviar:
  2. Mixa 50 g lingon med 40 g socker i en mixer.
  3. Vänd sedan ned de hela lingonen försiktigt.
  4. Låt stå ute ca 1 timme.
  5. Vanilj och apelsin-crème fraiche:
  6. Blanda alla ingredienserna i en bunke.
  7. Vispas luftigt med en visp.
  8. Raggmunk:
  9. Riv äpplen och potatis på rivjärn.
  10. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
  11. Låt vila 30 minuter.
  12. Stek sedan i lite smör i panna.
  13. Serveras ljumna med lite lingonkaviar och crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept