Ljus chokladmousse med dragerade chokladpuffar och grapefruktsallad

Du behöver

  • 200 g grädde
  • 100 g ljus choklad, hackad
  • 50 g rice krispies
  • 20 g mörk choklad
  • 1 grapefrukt, blond
  • 1 blodgrape
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen som lagts i en bunke.
  2. Blandas väl med en visp och låt svalna och ställ i kyl över natten.
  3. Smält den mörka chokladen och blanda med rice krispies och häll ut på ett bleck och låt stelna.
  4. Skär sedan snygga filér av grapefrukten.
  5. Blanda sedan saften med 1/2 vaniljstång och lägg ned filéerna i lagen och låt stå ca 30 minuter och dra.
  6. Ta fram moussen och vispa sedan upp den med en visp så den blir luftig.
  7. OBS! Mycket viktigt att moussen är riktigt kall. Ifall ni gör det samma dag, ställ in i frysen, sedan in i kyl så moussen är riktigt kall.
  8. Blanda sedan försiktigt ned puffarna i moussen och spritsa upp i cocktailglas.
  9. Toppa med grapefruktfiléerna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept