Karamelliserad ananas med ananas och chokladkräm

10

Du behöver

  • 150 gr Ananaspure
  • 50 gr mörk rom
  • 40 gr råsocker
  • 40 gr Äggula
  • 0,25 vaniljstång
  • 4 gr maizena
  • 200 gr råsocker
  • 100 gr smör
  • 1 vaniljstång
  • 1 ananas skuren i kuber
  • 50 gr mörk rom
  • 100 gr grädde
  • rasp av 0.5 apelsin
  • 0,5 vaniljstång
  • 40 gr äggula
  • 40 gr råsocker
  • 50 gr mörk rom
  • 55 gr 70% choklad, finhackad
  • 0,2 bl gelatin

Gör så här

  1. Ananskräm
  2. Koka ananaspure, rom, råsocker, äggula, vaniljstång och maizena till en kräm passera direkt igenom en sikt, låt svalna och ställ i kyl.
  3. Rom karamelliserad ananas
  4. Karamellisera socker, smör och vaniljstång gyllenbrunt.
  5. Tillsätt ananasen och låt koka ca 10 minuter.
  6. Tillsätt rom och tänd på, låt koka ca 2 minuter till.
  7. Chokladkräm
  8. Koka upp grädde, rasp av apelsin, vaniljstång.
  9. Dra kastrullen åt sidan och till sätt dom lätt vispade äggulorna och råsockret, blanda väl. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och värm sedan blandningen under omrörning till 85 grader.
  10. Slå då direkt blandningen över den finhackade chokladen, blanda väl så massan är helt slät.
  11. Smält sedan rom och gelatinbladet i micro ugn och tillsätt i chokladblandningen, blandas väl.
  12. Fyll lite kräm i botten på ett glas,sedan ananaskräm och sist de karamelliserad anansen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept