Creme Brylè med apelsin,kanel och pomeranskal

6

Du behöver

  • 375 gr grädde
  • 125 gr mjölk
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 2 gr pomeransskal
  • 75 gr socker
  • 120 gr äggula
  • 100 gr råsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90 grader varmluft.
  2. Koka upp grädde, mjölk, kanelstång, pomeransskal och vaniljstång. Låt svalna.
  3. Vispa lätt upp äggulan och sockret, tillsätt i gräddblandningen. Sila.
  4. Fyll sedan formarna nästan fulla.
  5. Sätt in formarna i ugnen och baka i ca 60 minuter, låt svalna.
  6. Strö sedan råsocker på den bakade krämen och karamellisera med en brännare. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept