Apelsin pistagecreme och len rom/choklad mousse

Du behöver

  • 1 bl gealtin
  • 375 gr grädde
  • 125 gr mjölk
  • 1 vaniljstång
  • rasp av 0.5 apelsin
  • 120 gr äggula
  • 85 gr socker
  • 100 gr pistagmandel, snusmalen i mixer
  • 100 gr grädde
  • rasp av 0.5 apelsin
  • 0,5 vaniljstång
  • 40 gr äggula
  • 40 gr råsocker
  • 50 gr mörk rom
  • 55 gr 70% choklad, finhackad
  • 0,2 bl gelatin

Gör så här

  1. Pistagekrämen
  2. Lägg gelatin i rikligt kallt vatten.
  3. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång samt rasp av ½ apelsin. Låt svalna
  4. Vispa upp äggula och socker lätt förhand och vispa ned i gräddblandningen.
  5. Dom mixade pistage mandlarna vänd ned sjud sedan upp hela krämen under ständig omrörning till 85 grader. Tillsätt då gealtinbladet och fortsätt att röra.
  6. Häll sedan upp i önskat glas eller form och ställ in i kyl ca 2 timmar.
  7. Len choklad mousse smaksatt med rom
  8. Koka upp grädde, rasp av apelsin, vaniljstång.
  9. Dra kastrullen åt sidan och till sätt dom lätt vispade äggulorna och råsockret, blanda väl. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och värm sedan blandningen under omrörning till 85 grader.
  10. Slå då direkt blandningen över den finhackade chokladen, blanda väl så massan är helt slät.
  11. Smält sedan rom och gelatinbladet i micro ugn och tillsätt i chokladblandningen, blandas väl.
  12. Ställ kallt i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept