Stekt pilgrimsmussla på krabbpolenta, rökt spetskål och nötsallad.

4

Du behöver

  • 6 pilgrimsmusslor
  • 1 dl polenta (kokt med lika mängd vatten)
  • 100 g smör
  • 100 g krabbkött
  • Matolja eller klarifierat smör
  • salt

Rökt spetskål:

  • 0,5 huvud spetskål (strimlat och förvälld i saltat vatten)
  • 2 msk schalottenlök (hackad)
  • 75 g smör
  • 2 msk vittvin
  • salt
  • rökspån

Nötsallad:

  • 1 msk mandel (skållad)
  • 1 msk pecannötter
  • 1 msk hasselnöt (skinnfri)
  • 30 g, ca 1 knippe, rucola sallad
  • 20 g, ca 1 näve, röd mangold
  • 1 msk schalottenlök (hackad)
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. 1.
  2. Mixa den varma polentagröten i en matberedare med smöret ca 10 min eller tills den är helt slät. Smaka av med salt. Vid servering stek pilgrimsmusslorna i olja eller smör, rör i krabbköttet i polentan.
  3. 2.
  4. Lägg ut den förvällda kålen så platt som möjligt för att öka ytan som kommer i kontakt med röken och rök i rök (typ Abu rök). Lägg därefter kålen i en kastrull med resten av ingredienserna. Och koka i ca 15-20min. Kål blir bara godare och godare ju längre den kokar.
  5. Smaka av med salt.
  6. 3.
  7. Stek nötterna i stekpanna med olja under konstant omrörning tills gyllenbruna. Lägg på hushållspapper att svalna något. Hacka upp salladen och nötterna grovt. Blanda i en bunke med lite olja, lök och salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept