Karamelliserad blodpudding med rödvinskokt palsternacka och stekt griskind

4

Du behöver

  • blodpudding
  • 200 g blod
  • 15 g mjöl
  • 120 g Madeira
  • 375 g smör (60-75C)
  • 8 g salt
  • socker och salt
  • Rödvinskokt palsternacka
  • 2 palsternackor (skalade och skurna i klyftor)
  • 3 dl rött vin
  • 0,5 dl socker
  • 3 krm salt
  • 1 tsk ättika
  • Stekt griskind (det går också bra med orimmat sidfläsk)
  • En griskind
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • vatten
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en kannmixer utom smöret. Mixa ner smöret i mixern och slå upp i folieplastad eldfastform. Täck med plastfilm och baka av på 90C° tills puddingen blivit 63C° i kärnan eller ca 15 min beroende på hur hög formen är. Kyl i kylskåp, skär i skivor, lägg på plåt, strö ut socker och salt på puddingarna. Bränn av med brännare eller under grillelement.
  2. Rödvinskokt palsternacka:
  3. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka på moderat värme i ca 1 timme.
  4. Låt svalna i lagen eller servera direkt.
  5. Stekt griskind: (det går också bra med orimmat sidfläsk)
  6. En griskind
  7. 1msk rödvinsvinäger
  8. Vatten
  9. Salt och peppar
  10. Metod :
  11. Koka upp kinden i vatten, salt, peppar och vinäger. Sätt att sjuda i ca 2 timmar.
  12. Lyft upp och skär i kuber. Lägg på eldfast fat och sätt i 200C° varm ugn i ca 12 min eller tills gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept