Kanel- och kardemummakokt päron med vaniljkräm

4

Du behöver

  • 1 päron (skalat och tärnat)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 3 krm kanel (malen)
  • 3 krm kardemumma (malen)
  • 1 nypa salt
  • 1 msk krossade kakao bönor ( till att strö på päronen)
  • Vaniljkräm:
  • 3 msk socker
  • 3 äggulor
  • 1 tsk majsena
  • 1 dl grädde
  • 1 st vaniljstång

Gör så här

  1. Päron:
  2. Koka alla ingredienser utom kakao bönor tills päronet är mjukt, eller ca 5 min.
  3. Sätt i kyl.
  4. Vaniljkräm:
  5. Blanda ihop äggulor och maisena. Blanda därefter ihop alla ingredienser i en kastrull och sjud upp under omrörning. Koka i ca 3min, sätt att svalna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept